Vakantie op Texel


Texel heeft veel te bieden! U kunt veel zien én doen!

Heerlijk tot rust komen in de natuur of u kiest voor sportieve activiteiten zoals wandelen, fietsen, golfen en zelfs parachutespringen.

 

Of je nu wilt leren parachutespringen, een tandemsprong wilt maken of al vele sprongen hebt, Paracentrum Texel heeft alles om je sprong tot een succes te maken.   Golfbaan De Texelse ligt te midden van prachtige, uitgestrekte duingebieden. De Texelse is een openbare baan, dit betekent dat u ook als vakantieganger hier starttijden kunt reserveren.

Geen zin om te koken dan zijn er voldoende culinaire gelegenheden van eenvoudige restaurants tot een sterren-restaurant.

U kunt genieten van een strandwandeling langs de prachtige stranden of relaxen in uw strandstoel.
Texel heeft ruim 30 kilometer hagelwit zandstrand maar ook de meeste zonuren van Nederland. Ieder seizoen zijn de Texelse stranden anders, waardoor het altijd fijn is om naar het strand te gaan!
Ontdek de Texelse natuur! De natuur op en rond Texel is fantastisch. Nergens vindt u op zo’n beperkte oppervlakte zoveel verschillende landschappen als op Texel. Een groot duingebied, uitgestrekte stranden, het wad en kwelders met bijzondere vegetatie. Maar ook weide- en akkergebied, glooiend terrein en polders. Nergens anders in Nederland kunt u zoveel verschillende vogelsoorten zien. Dankzij de variatie in landschappen vinden ze hier allemaal hun eigen voedsel. Texel is het hele jaar door genieten voor een weekendje weg of een lange vakantie en broedgebied. En door de ligging van Texel komen trekvogels hier massaal aan om op krachten te komen tijdens hun wereldreis.

Texel is het hele jaar door een bestemming voor een weekendje weg of een lange vakantie.